New York City (Laatste update: 24-09-2012)

 

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen in de staat New York. De stad ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten en in het zuidoosten van de staat New York, centraal tussen de steden Washington D.C. en Boston. De stad is gesitueerd aan de monding van de Hudson River waar deze een beschutte natuurlijke haven vormt voordat ze in de Atlantische Oceaan uitkomt.

 

De agglomeratie van New York vormt één van de grootste stedelijke gebieden op aarde. De stad is tevens de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 9,5 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 790 km². De stad bestaat uit vijf stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

 

De stad werd in 1625 onder de naam Nieuw-Amsterdam gesticht als een handelspost van de Nederlanders. De stad kwam in 1664 in Britse handen en was de hoofdstad van de Verenigde Staten van 1783 tot 1790. Sinds dat laatste jaar is New York de grootste stad van de Verenigde Staten.

 

Vele monumenten en wijken van de stad zijn bekend over de hele wereld en staan vaak symbool voor de VS in het algemeen. Zo zijn er het Vrijheidsbeeld, Wall Street, verscheidene wolkenkrabbers als het Empire State Building, tot in 2001 de Twin Towers en nu het nieuwe, bijna voltooide One World Trade Center. Vanwege de drukte en levendigheid heeft de stad de bijnaam ‘The City That Never Sleeps’ verworven. Een andere populaire bijnaam is ‘the Big Apple’.

 

Fire Department New York

 

Het brandweerkorps van New York is het grootste brandweerkorps in de VS met ruim 16.000 medewerkers. Het korps kent een zeer gevarieerd werkgebied variërend van buitenwijken met houten huizen tot de wolkenkrabbers in Manhattan. In het gebied liggen veel belangrijke bruggen en tunnels, grote parken en één van de grootste metronetwerken ter wereld.

 

Het korps beschikt over 300 gebouwen en meer dan 2.000 voertuigen (waaronder 197 tankautospuiten en 146 autoladders), daarnaast heeft het korps 3 blusboten. Op jaarbasis rukt het korps ongeveer 450.000 keer uit (waarvan ongeveer de helft medische uitrukken). De gemiddelde opkomsttijd, van alarmering tot aankomst, bedraagt 4 tot 5 minuten. 

 

Tijdens de aanslagen op 11 september 2001 op het World Trade Center verloor het korps 343 leden als gevolg van de instorting van de brandende torens. Tijdens dit incident werden ongeveer 200 eenheden ingezet met meer dan 400 medewerkers. De opkomsttijd voor de overige incidenten nam tijdens dit incident met slechts een minuut toe tot ongeveer 5,5 minuut.

 

Manhattan

 

• Engine 54, Ladder 4, Battalion 9

 

Deze kazerne is gelegen op de hoek van 8th Avenue en 48th Street in Midtown Manhattan en is in gebruik sinds 1974 . De bijnaam van de kazerne is ‘the pride of midtown’.  Op de kazerne zijn Engine-eenheid 54, Ladder-eenheid 4 en de Battalion 9 ondergebracht. De Battalion is een operationele leidinggevende die dienst doet voor meerdere kazernes. Zo is Battalion 9 verantwoordelijk voor de kazernes van de Engines 23, 40 en 54, de Ladders 4 en 35 en de Rescue 1. 

 

 

• Engine 10, Ladder 10

 

Deze kazerne (Ten House) herbergt een Engine- en een Laddereenheid en ligt in de Liberty Street in Lower Manhattan op steenworp afstand van het World Trade Center en de 9/11 Memorial Site. Het is de enige kazerne in ‘Ground Zero’. Bij de ramp bij het World Trade Center is deze kazerne zwaar getroffen. Zes medewerkers van de kazerne zijn hierbij om het leven gekomen. Sindsdien is de kazerne voorzien van een bronzen sculptuur ter herinnering aan de in totaal 343 omgekomen collega’s. Bij het instorten van de twee torens is de kazerne ook zwaar beschadigd geraakt. Na een renovatie van twee jaar kon de kazerne in 2003 door burgemeester Bloomberg en commandant Scapetta worden heropend. 

 

Engine 10 en Ladder 10 zijn beide in 1865 opgericht als vrijwillige eenheden met elk een eigen onderkomen. Sinds 1984 zijn ze gezamenlijk ondergebracht in de huidige kazerne aan Liberty Street. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Engine 34, Ladder 21

 

Deze kazerne heeft de bijnaam ‘The pride of Hell’s Kitchen’ en is gelegen aan de West 38th Street in Manhattan. Het gebouw uit 1937 biedt onderdak aan een de eenheid van Engine 34 en de eenheid van Ladder 21.

 

 

• Engine 26

 

Deze kazerne heeft als bijnaam ‘the Batcave’ en is te vinden in de West 37th. Street in het Garment District. De kazerne vormt de thuisbasis voor Engine 26. De eenheid heeft de beschikking over een Ferrara blusvoertuig uit 2004. 

 

 

 

• Engine 1, Ladder 24

 

Deze kazerne is in gebruik sinds november 1946 en ligt in de West 31th. Street in Midtown Manhattan. Op de kazerne zijn Engine-eenheid 1 en Laddereenheid 24 ondergebracht. De kazerne heeft als bijnaam ‘Midtown Madness’. 

 

 

• Engine 3, Ladder 12, Battalion 7, HRU1

 

Deze kazerne in de West 19th Street in het district Chelsea is in gebruik sinds 1967. Het is de thuisbasis van Engine 3, Ladder 12 en Battalion 7 en het hoogtereddingsteam met hun voertuig ‘High Rise Unit 1’. Bijnaam van deze kazerne is ‘the pride of Chelsea’. 

 

 

• Engine 55

 

Deze kazerne ligt in het district ‘Little Italy’ in Manhattan en biedt onderdak aan Engine-eenheid 55. De kazerne in de Broome Street is in gebruik sinds 1899.

 

 

• Engine 23

 

Op deze kazerne in de West 58th. Street is Engine-eenheid 23 ondergebracht. De kazerne heeft als bijnaam ‘the Lion’s Den’. De kazerne ligt nabij Central Park in het Theater district. Het gebouw is in gebruik sinds 1906 en werd in 1998 compleet gerenoveerd. De eenheid heeft de beschikking over een Seagrave blusvoertuig uit 1997.