Voralberg bezirk Feldkirch (Laatste update: 17-06-2014)

 

Gemeinde Feldkirch

 

Feldkirch is een stad in het Westen van Oostenrijk met ongeveer 31.100 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 34 km².

 

• Feuerwehr Feldkirch

 

Het gemeentelijke brandweerkorps van Feldkirch heeft een totale sterkte van 340 vrijwilligers die werkzaam zijn vanaf één van de zes brandweerkazernes binnen de gemeente. Deze zes blusgroepen zijn Feldkirch-Stadt, Feldkirch-Altenstadt, Gisingen, Nofels, Tisis en Tosters.

 

• Feuerwehr Tisis

 

Het korps Tisis beschikt over 53 vrijwillige korpsleden en is opgericht in 1888. Ze hebben de beschikking over een blusvoertuig, een klein blusvoertuig met draagbare motorspuit en een dienstbus. De kazerne ligt aan de doorgaande weg door Tisis en is sinds 1936 op de huidige locatie gevestigd. In 1988 werd het gebouw gerenoveerd en vergroot.

 

 

Gemeinde Schnifis

 

De gemeente Schnifis ligt op een hoogte van 667 meter, heeft een oppervlakte van 4,87 km² en telt 775 inwoners. Schnifis maakte tussen 1945 en 1955 deel uit van de Franse bezettingszone in Oostenrijk.

 

• Feuerwehr Schnifis

 

Het brandweerkorps van de gemeente Schnifis bestaat uit 56 vrijwillige korpsleden. Het korps is opgericht in 1922. De kazerne is gevestigd onder het gemeentehuis aan de Jagdbergstraße. Het korps maakt deel uit van het brandweerdistrict ‘Feldkirch’ in Voralberg.