Tirol bezirk Landeck (Laatste update: 17-06-2014)

 

Gemeinde St. Anton am Arlberg (Tirol)

 

Aan de voet van de Arlbergpas ligt het dorp Sankt Anton. De gemeente ligt in het district Landeck in de deelstaat Tirol op de grens met Vorarlberg. Tegenwoordig is het dorp vanuit Vorarlberg bereikbaar via de Arlbergtunnel. St. Anton behoort tot de grote en betere skigebieden van Oostenrijk. Samen met Lech wordt het skigebied ´Ski Arlberg´ gevormd waarin ruim 275 kilometer piste ter beschikking staan. Onder andere prins Harry, prins William, Vladimir Poetin, Kim Wilde en Rowan Atkinson worden er geregeld op de lange latten gezien. St. Anton ligt tussen 1284 en 1304 meter hoogte. Deelgemeenten zijn Nasserein, Sankt Jakob en Sankt Christoph. 

 

• Feuerwehr St. Anton am Arlberg (Tirol)

 

Het gemeentelijke brandweerkorps St. Anton am Arlberg bestaat uit een korps in St. Anton en blusgroepen in St. Christoph en in St. Jakob. Het korps heeft een totale sterkte van 110 personen.

 

Geen foto!

 

• Feuerwehr St. Christoph am Arlberg

 

Met 1800 meter is Sankt Christoph één van de hoogst gelegen Alpen-skiplaatsen. Bekend geworden is St. Christoph am Arlberg door een in de 14e eeuw gebouwd christelijk tehuis. Een herder, Heinrich Findelkind von Kempten, bouwde het als een beschermingsplek tegen de ongemakken van de natuur. Vandaag de dag bestaat St. Christoph uit een aantal exclusieve hotels en gezellige pensions. De kazerne van de blusgroep St. Christoph is sinds 2002 onderdeel van de Heinrich Findelkind-galerij. Deze galerij is onderdeel van de Arlbergstraße (L 197/B 197). Dat is de oude verbindingsweg tussen Tirol en Vorarlberg. De blusgroep heeft de beschikking over een blusvoertuig en werd in de zestiger jaren van de vorige eeuw opgericht.