Salzburgerland bezirk Pongau (Laatste update: 21-06-2024)

 

Stad Sankt Johann im Pongau

 

• Freiwillige Feuerwehr Sankt Johann im Pongau

 

Brandweerkorps Sankt Johann im Pongau is opgericht in 1873. De brandweerkazerne werd geopend op 3 november 1987. In 2013 werd het pand vergroot doormiddel van een aanbouw. De post wordt bemand door 75 vrijwilligers welke jaarlijks ongeveer 150 keer uitrukken. Aan voertuigen beschikken de vrijwilligers over drie terreinvaardige blusvoertuigen, een klein blusvoertuig een terreinvaardig hulpverleningsvoertuig met kraan en een hoogwerker. Daarnaast nog een terreinvaardig personeel/materiaalwagen, een dienstbus en een dienstauto. Aan aanhangers beschikt men over een grootvermogenpomp, een aanhanger met oliebooms, een bosbrandaanhanger, een reddingsboot op trailer en een poederblusaanhanger.

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Sankt Johann im Pongau

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Sankt Johann im Pongau

 

Stad Bischofshofen

 

• Freiwillige Feuerwehr Bischofshofen

 

De brandweer van de stad Bischofshofen werd opgericht in 1877. De huidige kazerne is in gebruik sinds september 1995 en wordt bemand door 77 vrijwilligers. Het wagenpark bestaat uit vier terreinvaardige blusvoertuigen, een autoladder, een terreinvaardig personeel/materiaalwagen, een terreinvaardig verzorgingsvoertuig, een ademluchtvoertuig, een dienstbus en een graafmachine.

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Bischofshofen

 

Marktgemeente Schwarzach im Pongau

 

• Freiwillige Feuerwehr Schwarzach im Pongau

 

De vrijwilligers brandweer Schwarzach im Pongau is opgericht in 1902. De huidige kazerne werd in 1984 in gebruik genomen. Sinds 2021 is ook het linkerdeel van het pand in gebruik door de brandweer. Hiervoor was het Rode Kruis hier ondergebracht. De post wordt bemand door 72 vrijwilligers welke jaarlijks ongeveer 80 keer uitrukken. Hiervoor beschikken zij over twee terreinvaardige blusvoertuigen, een klein blusvoertuig, een tunnelvoertuig, een commandowagen, een dienstbus, een gevaarlijke stoffen voertuig en een aanhanger met daarop een aggregaat.

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Schwarzach

 

Gemeente Hüttau

 

• Freiwillige Feuerwehr Hüttau

 

Brandweer Hüttau is opgericht in 1885. Het korps wordt gevormd door 40 vrijwilligers welke de beschikking hebben over twee terreinvaardige blusvoertuigen, een dienstbus en een aanhanger met daarop een aggregaat.

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Hüttau

 

Gemeente Sankt Martin am Tennengebirge

 

• Freiwillige Feuerwehr Sankt Martin am Tennengebirge

 

Het brandweerkorps Sankt Martin am Tennengebirge is opgericht in 1890. De brandweerkazerne is gehuisvest in hetzelfde pand als de plaatselijke school. De vrijwilligers van deze post beschikken over twee terreinvaardige blusvoertuigen.

 

Salzburgerland Salzburg Pongau regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Sankt Martin am Tennengebirge