Oberösterreich bezirk Gmunden (Laatste update: 17-06-2024)

 

Marktgemeente Hallstatt

 

• Freiwillige Feuerwehr Hallstatt

 

De vrijwillige brandweer Hallstatt is opgericht in 1878. De kazerne is in gebruik sinds 1988 en is gelegen naast het station van de Salzbergbahn. Dit is een kabelbaan naar het top van de Salzberg. Naast deze kazerne beschikt het korps nog over een boothuis aan de Hallstätter See, een muur van bijna negen vierkante kilometer. In dit boothuis is ook de politie en de reddingsbrigade ondergebracht. De 55 vrijwilligers beschikken over een blusvoertuig, een klein blusvoertuig, een terreinvaardige personeel/materiaalwagen, een reddingsboot en een telescooplader.

 

Oberösterreich Gmunden regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Hallstatt

 

Gemeente Gosau

 

• Freiwillige Feuerwehr Gosau

 

De brandweer in het dorp Gosau werd opgericht in 1877. De huidige kazerne is in gebruik sinds 2013 en biedt ook onderdak aan het bergreddingsteam en het wintersteunpunt van de gemeentewerken. Het gebouw gaat grotendeels op in de omgeving omdat deze is uitgevoerd met een dak van gras. Het wagenpark op deze kazerne bestaat uit twee terreinvaardige blusvoertuigen, een bosbrandvoertuig, een terreinvaardige personeel/materiaalwagen en een materiaalwagen.

 

Oberösterreich Gmunden regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Gosau

 

Gemeente Obertraun

 

• Freiwillige Feuerwehr Obertraun

 

Brandweerkorps Obertraun is opgericht in 1904. De kazerne werd in mei 2019 geopend. In deze kazerne vindt ook het plaatselijke bergreddingsteam onderdak. De post wordt bemand door 23 vrijwilligers en deze beschikken over een terreinvaardig blusvoertuig, een terreinvaardig klein blusvoertuig, een dienstbus en een reddingsboot op trailer.

 

Oberösterreich Gmunden regio brandweerkazerne brandweer Feuerwehr Obertraun