Regio 10 Noord-Holland Noord (Laatste update: 24-07-2011)

 

Noord-Holland Noord is een van de 25 veiligheidsregio's in Nederland. De regio omvat 26 gemeenten en telt 642.000 inwoners. Binnen deze regio werken gemeenten en hulpdiensten samen aan de veiligheid van de inwoners. De grenzen van de veiligheidsregio vallen samen met die van het politiekorps Noord-Holland Noord.

 

De regionale brandweer, onderdeel van de veiligheidsregio, is de koepel boven de 26 gemeentelijke brandweerkorpsen in Noord-Holland Noord. Bij brand of een ander incident waarvoor brandweer nodig is, zal het lokale brandweerkorps van de desbetreffende gemeente uitrukken. De regionale brandweer zorgt ervoor dat lokale brandweerkorpsen hun werk goed kunnen doen en biedt ondersteuning bij grootschalige of speciale incidenten.

 

District Midden

 

• Kazerne Avenhorn

 

De blusgroep Avenhorn telt 18 korpsleden. Op jaarbasis wordt dit korps ruim 50 keer gealarmeerd. Ze hebben de beschikking over een tankautospuit.

 

Foto volgt…

 

• Avenhorn (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Berkhout

 

Tegenover het oude gemeentehuis van Berkhout bevindt zich de brandweerkazerne. Deze is gevestigd in een voormalige kleuterschool naast het dorpshuis. De blusgroep bestaat uit 19 personen en heeft de beschikking over een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Ze worden op jaarbasis zo’n 40 tot 50 keer gealarmeerd.

 

 

• Kazerne Callantsoog

 

De blusgroep Callantsoog bestaat uit 15 leden. De kazerne beschikt over een voertuigenhal voor de stalling van 2 voertuigen. Dit zijn een tankautospuit en een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Dirkshorn

 

De kazerne van deze blusgroep ligt aan de Dorpsstraat in Dirkshorn en biedt onderdak aan een tankautospuit en een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Heerhugowaard-Centrum

 

Het brandweerkorps van Heerhugowaard bestaat uit circa 60 vrijwilligers. Daarnaast is er een kantoororganisatie voor voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden. De kantoororganisatie bestaat uit circa 20 personen en werkt voor de brandweerkorpsen van Heerhugowaard, Langedijk en Schermer. Deze drie korpsen zijn een samenwerking aangegaan en hebben een gezamelijke commandant. Elk korps heeft een korpscommandant en een plaatsvervanger.

 

De moderne kazerne heeft een voertuigenhal met 5 uitrijpoorten en ligt aan de rand van het centrum. Het wagenpark bestaat uit 2 tankautospuiten, een hoogwerker, een personeel-/materiaalwagen met motorspuitaanhanger en een regionaal hulpverleningsvoertuig. In Heerhugowaard is ook één van de drie regionale duikteams operationeel. Het duikteam heeft de beschikking over een waterongevallenwagen. De andere 2 duikteams zijn gevestigd in Hoorn en in Den Helder.

 

 

• Kazerne Heerhugowaard-Noord

 

Sinds 1995 is er in het voormalige dorp ‘De Noord’ een uitrukpunt van de brandweer. In een deel van het pand van Bleeker Transport staan een tankautospuit en een personeel-materiaalwagen. Dit uitrukpunt is in gebruik omdat dit deel van Heerhugowaard vanaf de hoofdkazerne niet op tijd is te bereiken (vanwege onder andere een drukke spoorwegovergang).

 

 

• Kazerne Hoogwoud (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hoogwoud-Opmeer

 

Het brandweerkorps telt 30 korpsleden en heeft sinds september 2010 de beschikking over een nieuwe kazerne. Deze is pal naast het niet-voltooide Scheringa Museum gebouwd. Deze centrale brandweerkazerne vervangt de brandweerkazernes van Hoogwoud en Spanbroek. Deze blusgroepen werkten al jaren samen, maar zitten nu ook daadwerkelijk onder één dak. Het wagenpark van brandweer Opmeer bestaat uit een  tankautospuit, een personeel-/materiaalwagen en een regionaal hulpverleningsvoertuig.

 

 

• Kazerne Langedijk-Vroedschap

 

Het brandweerkorps telt 43 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een ruime kazerne in Noord-Scharwoude die in gebruik is sinds 1973. Het wagenpark bestaat uit een tweetal tankautospuiten, een personeel-/materiaalwagen, een boot op trailer, een dienstbus en een dienstauto. Voor vervoer van een drietal containers kan het korps gebruik maken van een haakarmvoertuig dat primair door gemeentewerken wordt ingezet (bijvoorbeeld voor zout strooien). Op korte termijn zal de regionale brandweer het huidige haakarmvoertuig van Alkmaar verplaatsen naar de kazerne Langedijk om aan deze situatie een einde te maken.

 

Het korps rukt op jaarbasis zo’n 200 keer uit. Brandweer Langedijk is een samenwerking aangegaan met Heerhugowaard en Schermer. De korpsen hebben een gezamelijke commandant. Elk korps heeft een korpscommandant en een plaatsvervanger.

 

 

• Kazerne Langedijk-De Mossel

 

Tekst en foto volgen…

 

• Kazerne Obdam

 

De blusgroep Obdam is opgericht in 1950 en bestaat uit 16 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een tankautospuit en een regionaal hulpverleningsvoertuig.

 

 

• Opmeer (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Schagen

 

De brandweer van Schagen bestaat uit 2 ploegen met in totaal 27 leden. Ze worden op jaarbasis zo’n 120 keer gealarmeerd. Het wagenpark wordt gevormd door twee tankautospuiten, een regional hulpverleningsvoertuig en een personeel-/materiaalwagen. Het korps is nu nog gevestigd in een verouderde kazerne op het industrieterrein aan de Zijperweg. Momenteel wordt echter de laatste hand gelegd aan de nieuwe brandweerkazerne in het complex ‘OranjeRood’. Dit gebouw aan de Hofstraat bestaat in totaal uit vijf verdiepingen. De onderste twee lagen zijn bestemd voor de brandweer, de bovenste drie lagen worden appartementen.

 

 

• Kazerne Schagen (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Schagerbrug

 

Dit korps bestaat uit 24 vrijwilligers.De kazerne heeft een voertuigenhal met 4 stallingsplaatsen. Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit en een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Ursem

 

De blusgroep Ursem heeft de beschikking over een tankautospuit en een eenvoudige kazerne. Het korps is opgericht in 1941 en telt 10 korpsleden.

 

 

• Kazerne Warmenhuizen

 

Deze blusgroep heeft de beschikking over een tankautospuit, een personeel-/materiaalwagen en een dienstbus.

 

Foto volgt…

 

• Kazerne Warmenhuizen (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

District Noord

 

• Kazerne Breezand

 

De kazerne Breezand is ondergebracht in een voormalige schoolhoofdwoning. Het pand werd gedeeld met een lokaal radiostation, maar na verhuizing daarvan naar een andere locatie kon de kazerne in 2009 worden uitgebreid met een kantine/instructielokaal. Gelijktijdig is de kazerne ook gemoderniseerd en verbouwd. Het korps heeft de beschikiing over een tankautospuit.

 

 

• Kazerne Den Helder

 

Het korps van Den Helder bestaat uit 28 beroepsmedewerkers en 21 vrijwilligers. Het beroepspersoneel verzorgt de 1e uitruk voor het verzorgingsgebied 'stad'. De vrijwilligers van de post centrum verzorgen samen met de beschikbare vrije beroeps de 2e uitruk, alsmede de kazernebezetting voor het verzorgingsgebied ‘stad’. De kazerne is in gebruik sinds 2007. In deze kazerne staan een tweetal tankautospuiten, een hoogwerker, een hulpverleningsvoertuig, een terreinwagen t.b.v. duinbranden, twee haakarmvoertuigen met diverse containers, een verbindings-/commandowagen en een aantal ondersteunende voertuigen.

 

 

• Kazerne Den Oever

 

Tekst en foto volgen…

 

• Kazerne Den Oever (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hippolytushoef

 

Deze kazerne wordt ook wel kazerne ‘West Wieringen’ genoemd. Het korps heeft de beschikking over een tankautospuit en een snel inzetbaar voertuig voor het gaspakkenteam. Sinds 2008 is in de regio namelijk een nieuwe organisatie actief voor ongevallen met gevaarlijke stoffen. Deze regionaal georganiseerde taak wordt door brandweermensen uit Andijk, Wieringermeer en Castricum uitgevoerd. Om snel en goed uitgerust in de hele regio te kunnen uitrukken hebben deze de beschikking over een snel inzetbaar voertuig in de vorm van een Mercedes Sprinter. Deze biedt plaats aan 6 personen. Het voertuig van Wieringen staat in deze kazerne gestald.

 

 

• Kazerne Julianadorp

 

Het korps Julianadorp bestaat uit 18 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een tankautospuit, een dienstbus en een schuimblusvoertuig.

 

 

• Kazerne Kleine Sluis

 

De blusgroep Kleine Sluis is sinds 2005 gehuisvest in een moderne kazerne. Het markante gebouw huisvest zowel de brandweer als de buitendienst van de gemeente. Het korps heeft de beschikking over een tankautospuit en een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Middenmeer

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Slootdorp

 

De kazerne Slootdorp is in 2008 grondig verbouwd zodat het gebouw na de bouwkundige aanpassingen weer voldoet aan de geldende arbo-normen. Het korps heeft de beschikking over een tankautospuit.

 

 

• Kazerne Texel-De Cocksdorp

 

Deze kazerne is in gebruik sinds december 2009 en beschikt over een voertuigenhal met plaats voor twee voertuigen. In deze kazerne staat een tankautospuit gestationeerd. Tijdens het zomerseizoen wordt de 2e stallingsplaats gebruikt als standplaats voor een ambulance.

 

 

• Kazerne Texel-De Cocksdorp (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Texel-Den Burg

 

De brandweerkazerne in Den Burg is in gebruik sinds 2009. Deze kazerne is niet alleen in gebruik door de brandweer. Het linkerdeel van het gebouw wordt gebruikt door de politie. Het middelste deel is in gebruik als brandweerkazerne en het rechter deel wordt gebruikt door de ambulancedienst. Op het achterterrein bevinden zich nog een apotheek, een huisartsenpraktijk en een tandartspraktijk. Het wagenpark bestaat uit drie tankautospuiten, een autoladder, een hulpverleningsvoertuig, een haakarmvoertuig, een watertankwagen en een tweetal personeel-/materiaalwagens.

 

 

 

• Kazerne Vliegveld Texel

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Wieringerwaard

 

De blusgroep Wieringerwaard telt 15 korpsleden. De kazerne is in gebruik sinds 2002 en biedt plaats aan de tankautospuit van het korps.

 

 

• Kazerne Wieringerwerf

 

De kazerne Wieringerwerf is gehuisvest in een deel van de voormalige gemeentewerf. Het is een karakteristiek gebouw met ouderwetse slangentoren, waar de brandslangen vroeger in gedroogd werden. Net als de kazerne Slootdorp is deze kazerne in 2008 grondig verbouwd zodat het na de bouwkundige aanpassingen weer voldoet aan de geldende arbo-normen. Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit en een regionaal hulpverleningsvoertuig.

 

 

• Kazerne Winkel

 

Het brandweerkorps van gemeente Niedorp telt dertig vrijwilligers. Ze hebben sinds 2000 de beschikking over een ruime moderne kazerne in de dorpskern Winkel. Op jaarbasis wordt dit korps zo’n 75 keer opgeroepen. Het wagenpark bestaat uit een tweetal tankautospuiten en een regionaal haakarmvoertuig met dompelpompcontainer.

 

 

District Oost

 

• Kazerne Abbekerk

 

Deze blusgroep heeft de beschikking over een tankautospuit. De eenvoudige kazerne ligt aan de rand van het dorp op een kleinschalig bedrijventerrein.

 

 

• Kazerne Andijk

 

De post Andijk bestaat uit 23 vrijwilligers. In augustus 2002 werd de eerste paal geslagen voor de huidige kazerne. Deze is in de plaats gekomen voor de oude locatie welke was ondergebracht bij gemeentewerken. Op vrijdag 7 juni 2003 was de feestelijke opening. De nieuwe kazerne voldoet aan alle huidige arbo-eisen en heeft een moderne uitstraling.

 

Sinds 2008 is in de regio een nieuwe organisatie actief voor ongevallen met gevaarlijke stoffen. Deze regionaal georganiseerde taak wordt door brandweermensen uit Andijk, Wieringermeer en Castricum uitgevoerd. Om snel en goed uitgerust in de hele regio te kunnen uitrukken hebben deze de beschikking over een snel inzetbaar voertuig in de vorm van een Mercedes Sprinter. Deze biedt plaats aan 6 personen. Verder bestaat het wagenpark uit een tankautospuit en een dienstbus. Op jaarbasis wordt de blusgroep Andijk zo’n 55-60 keer gealarmeerd.

 

 

• Kazerne Enkhuizen

 

De brandweer Enkhuizen bestaat uit 52 vrijwilligers en 4 beroepskrachten. Ze hebben sinds 1996 de beschikking over een ruime kazerne aan de Gerard Brandtweg. Op jaarbasis wordt dit korps ongeveer 300 keer per jaar gealarmeerd. Het wagenpark wordt gevormd door 2 tankautospuiten, een hoogwerker, een haakarmvoertuig en een personeel-/materiaalwagen. Voor de jeugdbrandweer Enkhuizen is ook nog een tankautospuit in de kazerne aanwezig. Tot 2010 beschikte korps Enkhuizen over een eigen duikteam.

 

 

• Kazerne Hoorn-Blokker

 

Aan de IJsselweg in Blokker is ook een kazerne aanwezig. Het korps heeft de beschikking over een tankautospuit. De kazerne zal na uitvoering van het reorganisatieplan van brandweer Hoorn blijven bestaan als 1 van de 3 overgebleven brandweerkazernes.

 

 

• Kazerne Hoorn-Centrum

 

Vanuit de de kazerne Hoorn-Centrum werken de beroepskrachten. Ze zijn paraat op kantoordagen van 06.00 - 19.00 uur. Gedurende deze uren verzorgen zij de 'eerste uitruk'. Dit betekent dat voor alle incidenten de beroepskrachten als eerste uitrukken. Als er meerdere voertuigen nodig zijn of er vinden meerdere incidenten gelijktijdig plaats, dan worden de vrijwilligers opgeroepen. De kazerne is in gebruik sinds 2001 en biedt plaats aan een tankautospuit, een hoogwerker, een voertuig voor het duikteam en een aantal ondersteunende voertuigen.

 

 

• Kazerne Hoorn-Grote Waal (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hoorn-Noord (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hoorn-Oude Veiling

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hoorn-Risdam (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Hoorn-Zwaag (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Medemblik

 

Het brandweerkorps telt 125 vrijwilligers die zijn verdeeld over de kazernes: Abbekerk-Sijbekarspel, Andijk, Medemblik, Nibbixwoud, Wervershoof en Wognum. Op zaterdag 24 april 2010 heeft de overdracht van 4 nieuwe tankautospuiten plaatsgevonden. Deze zijn ter beschikking gesteld aan de kazernes Medemblik, Wervershoof, Wognum en Abbekerk.. Dezelfde dag kreeg ook de jeugdbrandweer Medemblik een eigen voertuig ter beschikking, namelijk de net daarvoor vervangen tankautospuit van kazerne Medemblik.

 

De kazerne van Medemblik heeft een voertuigenhal met 6 stallingsplaatsen. Het wagenpark bestaat uit 2 operationele tankautospuiten, een tankautospuit voor de jeugdbrandweer, 2 personeel-/materiaalwagens (waaronder de voormalige waterongevallenwagen) en een dienstbus. Tot februari 2010 beschikte dit korps ook nog over een eigen duikteam maar deze is opgeheven. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord besloot toen het aantal duikploegen in de regio terug te brengen van zeven naar drie. Ook de duikteams van Enkhuizen/Andijk, Stede Broec en Alkmaar zijn opgeheven.

 

 

• Kazerne Midwoud (gesloten)

 

Tot 2008 was er ook nog een brandweerkorps actief in Midwoud-Oostwoud. Deze kazerne werd dat jaar echter gesloten. Het personeel is toen samengevoegd met de blusgroep Nibbixwoud en ondergebracht op de kazerne Nibbixwoud.

 

 

• Kazerne Midwoud/Nibbixwoud

 

Foto en tekst volgen…

 

• Kazerne Nibbixwoud (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Stede Broec

 

Het brandweerkorps telt 40 leden waarvan 38 vrijwilligers en 2 beroepskrachten, te weten een medewerker opleiden en oefenen en een preparatiemedewerker. Het wagenpark bestaat uit twee tankautospuiten, een regionaal hulpverleningsvoertuig en twee personeel-/materiaalwagens. De brandweerkazerne is in gebruik sinds april 2008. Tot februari 2010 beschikte dit korps ook nog over een eigen duikteam maar deze is opgeheven. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord besloot toen het aantal duikploegen in de regio terug te brengen van zeven naar drie. Ook de duikteams van Enkhuizen/Andijk, Medemblik en Alkmaar zijn opgeheven.

 

 

• Kazerne Venhuizen

 

De blusgroep Venhuizen telt nu 23 vrijwillige brandweerlieden. De kazerne is in gebruik sinds augustus 2009. Het gebouw beschikt over een ruime voertuigenhal en een ruim oefenterrein achter de kazerne. De bouw van de kazerne is niet vlekkeloos verlopen. Voor oplevering van de kazerne heeft er een brand gewoed in de kazerne in aanbouw en werd tijdens een flinke storm een complete muur omver geblazen. De oude kazerne aan de Kerkweg in Venhuizen zal worden omgebouwd tot kinderopvang. Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit en een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Wervershoof

 

De blusgroep Wervershoof bestaat uit 25 korpsleden. Per jaar wordt dit korps ruim 100 keer gealarmeerd. Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit, een personeel-/materiaalwagen en een dienstbus.

 

 

• Kazerne Westwoud

 

De kazerne van Westwoud is in 1999 gebouwd en biedt onderdak aan de beide tankautospuiten van het korps.

 

 

• Kazerne Wognum

 

De kazerne heeft een voertuigenhal met 3 stallingsplaatsen. Het korps Wognum heeft de beschikking over een tankautospuit, een personeel-/materiaalwagen en een regionaal hulpverleningsvoertuig.

 

 

District Zuidwest

 

• Kazerne Akersloot

 

Het korps van Akersloot bestaat uit 19 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een tankautospuit, een dienstbus en een personeel-/materiaalwagen met motorspuitaanhanger. Daarnaast is er nog een aluminium boot op trailer aanwezig.

 

 

• Kazerne Alkmaar-Centrum

 

De nieuwe kazerne bij het Stadskantoor is op 5 juli 2010 in gebruik genomen. In deze kazerne hebben ook de 4 centrumkorpsen onderdak gevonden. De nieuwe kazerne is als een soort vleugel tegen het stadskantoor aangebouwd. Deze  locatie is gekozen omdat de brandweer alleen vanaf deze plek binnen de vereiste tijd bij een brand in de binnenstad kan komen. In het pand zijn ook de meldkamer van Parkeerbeheer, de video-observatiepost van Stadstoezicht en de dagopvang van de Brijder Verslavingszorg ondergebracht.

 

 

• Tijdelijke kazerne Alkmaar-Centrum (gesloten)

 

Tussen september 2008 en juli 2010 was de kazerne ondergebracht in een tijdelijk onderkomen aan de Stationsweg omdat de nieuwe kazerne bij het Stadskantoor nog niet gereed was.

 

 

• Kazerne Alkmaar-Koedijk

 

In de kern Koedijk is een kazerne met vrijwilligers aanwezig. De kazerne aan de Zonneweid 2 biedt plaats aan een tankautospuit en een dienstbus.

 

 

• Kazerne Alkmaar-Nollenoor (gesloten)

 

Aan de Hertog Aalbrechtweg in de wijk Nollenoor heeft de regionale brandweer een kazerne. Tot 2010 was deze kazerne in gebruik als hoofdkazerne van de stad Alkmaar. Na de opening van de nieuwe kazerne aan de Helderseweg heeft de gemeentelijke brandweer het gebouw volledig verlaten. Daar bevinden zich nu nog de meldkamer Noord-Holland Noord, enkele afdelingen van de Veiligheidsregio en de politie. Er staan nog wel enkele regionale voertuigen gestald zoals haakarmvoertuigen met containers.

 

 

• Kazerne Alkmaar-Oudorp (gesloten)

 

Het korps Oudorp bestond uit 20 actieve vrijwilligers. De kazerne was gevestigd aan de Herenweg 28 te Oudorp, welke bestond uit een garage voor twee voertuigen, instructielokaal, douches en uiteraard toiletten. Het korps heeft de beschikte over een tankautospuit en een dienstbus.

 

 

• Kazerne Alkmaar-West (gesloten)

 

Tot 2008 was kazerne Alkmaar-West gevestigd in een pand aan de Paardenmarkt/Koningsweg in het centrum. Om plaats te maken voor de bouw van winkels en woningen op de Paardenmarkt én omdat de kazerne niet meer aan de hedendaagse eisen voldeed, moest de brandweer verhuizen.

 

 

 

• Kazerne Bergen

 

Tekst en foto volgen…

 

• Kazerne Bergen (gesloten)

 

De kazerne van Bergen stond in het centrum en bood plaats aan twee tankautospuiten, een autoladder en een voertuig voor de verkenning van duin- en bosbranden (met vierwielaandrijving).

 

 

 

• Kazerne Castricum

 

Aan de kazerne Castricum zijn 42 vrijwilligers verbonden die zijn verdeeld in 5 piketgroepen. Elke piketgroep heeft genoeg personeel voor een volledig bezette tankautospuit. In de kazerne staan een tweetal tankautospuiten, een voertuig voor vervoer van het gaspakkenteam, een terreinwagen voor inzet in de duinen een dienstauto en diverse aanhangers. Het korps rukt op jaarbasis zo’n 200 tot 250 keer uit.

 

 

• DHV eiland De Woude

 

Het team dorpshulpverleners van eiland De Woude valt organisatorisch ook onder kazerne Akersloot. Vanwege de geïsoleerdheid van het eiland bleef de brandweer in de loop der jaren bestaan. Omdat deze groep eilandbewoners geen brandweeropleidingen volgden werd in 2001 de naam ‘brandweer de Woude’ veranderd in ‘Dorpshulpverlening de Woude’. De dorpshulpverleners van DHV worden bij spoedmeldingen nu nog gealarmeerd via de WAS-mast (rampsirene). Ze hebben de beschikking over een motorspuitaanhanger die in de voormalige brandweerkazerne staat. Deze wordt met behulp van een tracktor naar het brandadres gebracht.

 

Foto volgt…

 

• Kazerne Egmond aan den Hoef (gesloten)

 

Tekst volgt…

 

 

• Kazerne Egmond aan Zee

 

De blusgroep Egmond aan zee bestaat uit 16 korpsleden. Het wagenpark van de blusgroep bestaat uit een tankautospuit geschikt voor bosbrandbestrijding, een haakarmvoertuig met dompelpompunit en een voertuig voor de verkenning van duin- en bosbranden (met vierwielaandrijving).

 

 

• Kazerne Egmond-Binnen

 

De vrijwilligers van Egmond-Binnen zijn verdeeld over een kazerne in Egmond-Binnen en een uitrukpost in Egmond aan de Hoef. In totaal behoren er 16 korpsleden tot deze 2 posten. In de kazerne in Egmond-Binnen staat een tankautospuit gestald. In de uitrukpost van Egmond aan de Hoef staat alleen een personeel-/materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Graft-De Rijp

 

Het brandweerkorps telt 32 korpsleden en heeft sinds 1983 de beschikking over een brandweerkazerne in de kern De Rijp. Het wagenpark bestaat uit twee tankautospuiten, een dienstbus en een regionaal hulpverleningsvoertuig. Op jaarbasis wordt dit korps zo’n 50 keer gealarmeerd.

 

 

• Kazerne Groet

 

In de kern Groet bestaat het vrijwilligerskorps uit 15 personen. Ze hebben de beschikking over een tankautospuit en een dienstbus.

 

 

 

• Kazerne Heiloo

 

Het brandweerkorps is opgericht in 1941 en bestaat uit 39 vrijwilligers en 8 personen in vaste dienst. Ze hebben de beschikking over twee blusvoertuigen, één materieel/slangenvoertuig, een dienstauto en een dienstbus. Deze staan gestald in een ruime modere brandweerkazerne naast het onderkomen van de buitendienst van de gemeente.

 

 

• Kazerne Limmen

 

Aan de kazerne Limmen zijn 20 korpsleden verbonden. Ze hebben de beschikking over een ruime moderne kazerne die sinds 2006 in gebruik is. In deze kazerne staan de tankautospuit, een dienstbus en een regionaal hulpverleningsvoertuig. Dit hulpverleningsvoertuig stond oorspronkelijk in de kazerne Schoorl, maar is door de regionale brandweer in 2004 naar Limmen verplaatst om een betere spreiding van hulpverleningsvoertuigen te krijgen in de regio.

 

 

• Kazerne Schoorl

 

Het korps van Schoorl telt 17 vrijwilligers. Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit geschikt voor bosbrandbestrijding, een voertuig voor de verkenning van duin- en bosbranden (met vierwielaandrijving) en een dienstbus voor algemeen gebruik. De brandweerkazerne is gevestigd op het terrein van gemeentewerken.

 

 

• Kazerne Stompetoren

 

Het korps bestaat uit 20 korpsleden.Het wagenpark bestaat uit een tankautospuit, een personeel-/materiaalwagen en een regionaal haakarmvoertuig met adembeschermingscontainer. Op jaarbasis wordt dit korps zo’n 65 keer gealarmeerd.

 

Foto volgt…

 

• Kazerne Stompetoren (gesloten)

 

Tekst volgt…