SDIS 54 Meurthe-et-Moselle (Laatste update: 23-09-2023)

 

De Service d'incendie et de secours (SDIS) in het gelijknamig departement Meurthe-et-Moselle is gelegen in de regio Grand Est in het noordoosten van Frankrijk. Het gebied beslaat 5247 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 700.000 mensen. De grootste stad in het departement is Nancy.

 

De brandweer is onderverdeeld in vier districten: Lunevillois, Nancy, Pays-Haut en Pont-à-Mousson – Toul. In deze districten bevinden zich 72 kazernes. Deze kazernes zijn onderverdeeld in 6 centres de secours principaux (CSP), 22 centre de secours (CS) en 44 centres de première intervention (CPI). Het verschil zit hem in de beschikbaarheid en de bezetting van de posten.

 

District Pont-à-Mousson - Toul

 

• Centre de première intervention Dieulouard

 

De brandweer van Dieulouard is een “centres de première intervention” (CPI) kazerne wat inhoudt dat er ten aller tijde een bezetting voor minstens één inzet gegarandeerd kan worden. Kort gezegd is er altijd een gegarandeerd bezetting voor één van de voertuigen beschikbaar. Het korps bestaat uit 30 vrijwilligers en zij rukken jaarlijks ongeveer 340 keer uit. De kazerne is geopend in 2017 en biedt onderdak aan een tankautospuit, een terreinvaardig blusvoertuig, een personeel/materiaalwagen en een ambulance welke alleen wordt gebruikt voor spoedeisende inzetten.

 

Frankrijk regio SDIS 54 Meurthe et Moselle brandweerkazerne brandweer Pompiers Centre de première intervention Dieulouard