SDIS 35 Ille-et-Vilaine district Zuidwest (Laatste update: 25-10-2015)

 

Ille-et-Vilaine is één van de vier departementen van Bretagne. Het is het meest oostelijk gelegen departement. Ille-et-Vilaine is het economisch sterkste departement van Bretagne. Voor Ille-et-Vilaine is het toerisme één van de motoren van de economie. Het departement is rijk aan historische en religieuze monumenten, opmerkelijke middeleeuwse steden, musea en natuurlijk erfgoed. 

 

De brandweerzorg is, zoals overal in Frankrijk, op departementaal niveau georganiseerd. Het brandweerkorps bestaat uit in totaal 3.750 brandweerlieden. Dit aantal is op te splitsen in 2.950 vrijwilligers en 800 beroepsmedewerkers in de uitrukdienst. In het hele departement zijn 88 kazernes operationeel. De meldkamer is in de hoofdstad Rennes gevestigd.

 

• Centre de secours Médréac

 

Het korps van de kazerne Médréac staat in voor de veiligheid van de 2.300 inwoners van de gemeenten Médréac en Saint-M'Hervon. Het korps telt 29 vrijwilligers en heeft de beschikking over een blusvoertuig, een terreinvaardige bosbrandwagen, een terreinwagen, een personeel-/materiaalwagen, een gereedschapswagen voor kleine inzetten en een ambulance. De vrijwilligers worden gemiddeld 180 keer per jaar opgeroepen. In 66% van de gevallen gaat het om een oproep voor de ambulance. Het grootste risico wordt gevormd door de aanwezigheid van meerdere bosgebieden binnen het verzorgingsgebied met de daarbij horende kans op bosbranden.

 

Bij dit district horen nog 27 andere kazernes.