SDIS 14 Calvados district Oost (Laatste update: 12-01-2014)

 

Compagnie De Lisieux

 

• Cambremer 

 

De kazerne in Cambremer bestaat uit 15 vrijwilligers. Ze kunnen beschikken over een blusvoertuig, een personeel-/materiaalwagen, een commandowagen en een ambulance.

 

 

• Mézidon-Canon

 

De 35 vrijwillige korpsleden van dit korps hebben de beschikking over een blusvoertuig, een bosbrandbestrijdingsvoertuig, een personeel-/materiaalwagen, een commandowagen, een boot op trailer en een ambulance. Vanaf deze kazerne wordt de eerste-uitruk verzorgd in Mézidon-Canon, Percy, Magny le Freule, Bieville-Quétieville en Mesnil-Mauger.

 

Tot deze compagnie behoren ook nog de kazernes in: Lisieux, Bonneboqs (gesloten 2013), Moyaux, Saint-Pierre-sur-Dives en Livarot.

 

 

 

Compagnie De Touques

 

• Blangy-le-Château

 

Deze kazerne is uitgerust als eerste-uitruk-post. De vrijwilligers rukken uit in een beperkt gebied rondom de kazerne met als doel om snel een beperkte redding of blussing uit te voeren in afwachting van de komst van assistentie van een grotere kazerne uit de omgeving. Het korps, dat bestaat uit 13 vrijwilligers heeft de beschikking over een compact blusvoertuig en een commandowagen.

 

 

• Bonneville la Louvet

 

Deze kazerne is uitgerust als eerste-uitruk-post. De vrijwilligers rukken uit in een beperkt gebied rondom de kazerne met als doel om snel een beperkte redding of blussing uit te voeren in afwachting van de komst van voertuigen van een grotere kazerne uit de omgeving. Het wagenpark bestaat uit een compact blusvoertuig, een personeel-/materiaalwagen en een commandowagen. Het korps bestaat uit 13 vrijwillige korpsleden.

 

 

• Dives-sur-Mer (gesloten in 2008)

 

De kazerne in Dives sur Mer is in gebruik geweest tot 2008. In dat jaar werd het korps samen met het korps van Cabourg ondergebracht op een nieuwe kazerne in Périers-en-Auge.

 

 

• Dozulé

 

Het korps Dozulé wordt gevormd door 16 vrijwillige korpsleden. Het wagenpark bestaat uit een blusvoertuig, een personeel-/materiaalwagen, een motorspuitaanhanger, een commandowagen en een ambulance. In 2012 is ruim 330 keer uitgerukt vanaf deze post. De uitrukken zijn te verdelen in 190 uitrukken voor de ambulance, 40 verkeersongevallen, 15 brandmeldingen en de rest valt in de categorie ‘overige hulpverleningen’ zoals wateroverlast.

 

 

• Honfleur 

 

De kazerne Honfleur is in gebruik genomen in 2010. Het korps bestaat uit 60 vrijwillige korpsleden die worden ondersteund door 4 beroepsmedewerkers. Het wagenpark bestaat uit twee blusvoertuigen, een hulpverleningsvoertuig, een bosbrandbestrijdingsvoertuig, een slangenwagen, twee personeel-/materiaalwagens, twee commandowagens en twee ambulances.

 

 

• Houlgate

 

De huidige kazerne in Houlgate is in gebruik sinds maart 1999 en werd gebouwd omdat de oude kazerne te klein was geworden. Een compact blusvoertuig, een personeel-/materiaalwagen, een commandowagen en een ambulance. In het zomerseizoen (juni tot september) staat er ook een tweede ambulance paraat op de kazerne.

 

 

• Périers-en-Auge

 

Deze kazerne is operationeel sinds 2008 en is ter vervanging gekomen van zowel de kazerne in Cabourg als de kazerne in Dives sur Mer. Het korps bestaat uit 9 beroepsmedewerkers en 55 vrijwillige korpsleden. Ze hebben de beschikking over een twee blusvoertuigen, een autoladder, een hulpverleningsvoertuig, een slangenwagen met motorspuitaanhanger, een personeel-/materiaalwagen, een terreinwagen, een dienstbus en drie ambulances. 

 

 

• Pont-l'Évêque

 

Deze kazerne ligt in het centrum van de stad Pont-l'Évêque in het hart van de streek Pays d'Auge. Het korps bestaat uit 58 vrijwilligers. Ze hebben de beschikking over twee blusvoertuigen (waarvan één in compacte uitvoering), een bosbrandbestrijdingsvoertuig, een hulpverleningsvoertuig, een hoogwerker (18 meter), een watertankwagen, een personeel-/materiaalwagen, een commandowagen, een terreinwagen en twee ambulances. Vanaf deze kazerne wordt de eerste-uitruk verzorgd in 26 dorpen en steden rondom de kazerne.

 

 

 

 

 

• Touques

 

Tot 1985 waren er in de toeristische streek Côte Fleurie drie brandweerkazernes. Deze stonden in Deauville, Trouville en Villers-sur-Mer. In juni 1985 werden de kazernes van Deauville en Trouville gezamenlijk ondergebracht op de nieuwe kazerne in Touques. De kazerne in Villers-sur-Mer bleef zelfstandig bestaan op haar oude locatie. Het wagenpark bestaat uit een compact blusvoertuig, een blusvoertuig, een autoladder, een bosbrandbestrijdingsvoertuig, een slangenwagen, twee personeel-/materiaalwagens, een terreinwagen, een commandowagen, een reddingsboot op trailer en vier ambulances. Op de kazerne zijn in totaal 22 beroepsmedewerkers werkzaam. Het vrijwilligerskorps dat tot de kazerne behoort heeft een sterkte van 52 personen.

 

 

 

• Villers-sur-Mer

 

Het korps van de badplaats Villers sur Mer bestaat uit 27 vrijwillige korpsleden. In de kazerne staan een compact blusvoertuig, een personeel-/materiaalwagen, een commandowagen en een ambulance. Het korps rukt op jaarbasis zo’n 450 keer uit met de ambulance, 45 keer voor verkeersongevallen, 45 keer voor brandmeldingen en 120 keer voor allerhande hulpverleningen.