Landkreis Rhein-Sieg-Kreis (Laatste update: 17-02-2014)

 

Stadt Niederkassel

 

Niederkassel is een plaats in Rhein-Sieg-Kreis. De stad telt 36.734 inwoners en heeft een oppervlakte van 36 km². Niederkassel is voornamelijk een forensengemeente. Het grootste deel van de inwoners werkt in de grote buursteden Keulen en Bonn. De gemeente bestaat uit de stadsdelen Lülsdorf, Mondorf, Niederkassel, Ranzel, Rheidt en Uckendorf/Stockem.

 

• Freuerwehr Niederkassel

 

Het gemeentelijke brandweerkorps van Niederkassel bestaat uit ruim 140 vrijwillige korpsleden. Het korps is verdeeld in 5 blusgroepen die weer zijn verdeeld in de löschzugen Nord, Süd en Mitte. De löschzug Nord wordt gevormd door de korpsen Lülsdorf en Ranzel. De löschzug Mitte wordt gevormd door het korps Niederkassel. De löschzug Süd door de korpsen Mondorf en Rheidt. Op jaarbasis verwerkt het totale korps gemiddeld 160 uitrukken. Het korps wordt gealarmeerd vanuit de meldkamer van de Rhein-Sieg-Kreis in Siegburg.

 

• Gerätehaus Lülsdorf

 

In de kazerne aan de Karl-Haasstraße in Lülsdorf hebben twee vrijwillige korpsen onderdak gevonden. Het betreft de korpsen Lülsdorf en Ranzel. Ondanks dat ze het onderkomen delen, zijn het wat organisatie betreft twee aparte korpsen. Samen vormen de korpsen de löschzug Nord van Niederkassel.

 

• Freiwillige Feuerwehr Lülsdorf

 

Het korps Lülsdorf heeft de beschikking over een blusvoertuig en een autoladder. Het korps bestaat uit 23 vrijwilligers en heeft het uitrukken met de autoladder als specialisme.

 

• Freiwillige Feuerwehr Ranzel

 

Het korps Ranzel heeft de beschikking over een blusvoertuig, een dienstbus en een voertuig voor het onstmetten van personen. Het korps heeft een sterkte van 13 vrijwilligers en heeft het specialisme ‘ontsmetten van personen’ toegewezen gekregen.