Landkreis Rhein-Kreis Neuss (Laatste update: 07-10-2012)

 

Stadt Kaarst

 

Kaarst is een gemeente in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de kreis Rhein-Kreis Neuss. De gemeente telt 42.001 inwoners en heeft een oppervlakte van 37 km². De gemeente bestaat naast de stad Kaarst uit de stadsdelen Büttgen, Driesch, Holzbüttgen en Vorst.

 

• Feuerwehr Kaarst

 

Het brandweerkorps van Kaarst bestaat uit een korps in Kaarst zelf en een korps in stadsdeel Büttgen. De gezamenlijke inzetleider heeft de beschikking over een speciaal commandovoertuig (ELW).

 

 

• Freiwillige Feuerwehr Büttgen

 

Dit korps bestaat uit 47 vrijwiligers en werd opgericht in 1907. Op jaarbasis krijgt het korps ruim 120 meldingen te verwerken. De huidige kazerne is in gebruik genomen in 1955. In 1971 bleek het gebouw te klein geworden te zijn en werd geld vrij gemaakt voor een flinke uitbreiding van het gebouw. Het wagenpark wordt gevormd door twee blusvoertuigen, een hulpverleningswagen, een voertuig voor inzetten met gevaarlijke stoffen en een diensbus. Een motorspuitaanhanger maakt het compleet.

 

 

 

• Freiwillige Feuerwehr Kaarst

 

Het brandweerkorps van Kaarst werd opgericht in 1908 en bestaat tegenwoordig uit 60 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een tweetal blusvoertuigen, een autoladder en een voertuig voor kleine hulpverleningen. Daarnaast staan er nog een voertuig voor het ontmetten van personen, een voertuig voor de meetploeg en een dienstbus. De kazerne is in gebruik sinds 2007.