Landkreis Harburg (Laatste update: 20-01-2013)

 

Seevetal is een gemeente in de landkreis Harburg in de deelstaat Niedersachsen. De gemeente telt 42.210 inwoners, en is daarmee qua inwonertal de grootste gemeente die geen stadsrechten heeft in Duitsland. Seevetal heeft een oppervlakte van 105,19 km² en ligt in het noorden van Duitsland. Een deel van de gemeente ligt ten noorden van de Elbe en grenst direct aan Hamburg. De huidige gemeente is ontstaan op 1 Juli 1972 door samenvoeging van 19 kleine gemeenten.

 

Gemeinde Seevetal

 

Het gemeentelijke brandweerkorps bestaat uit 15 vrijwillige korpsen met kazernes in de woonkernen Beckedorf, Bullenhausen, Fleestedt, Glüsingen, Helmstorf, Hittfeld, Holtorfsloh, Hörsten, Lindhorst, Maschen, Meckelfeld, Moor, Ohlendorf, Over en Ramelsloh. In de kern Hittfeld is daarnaast ook de Feuerwehrtechnische Zentrale gehuisvest. In totaal bestaat het korps uit zo’n 600 vrijwillige korpsleden. Ze verwerken gezamenlijk op jaarbasis ongeveer 400 uitrukken.

 

• Freiwillige Feuerwehr Hittfeld

 

Het vrijwillige korps Hittfeld is opgericht in 1880 en is het oudste korps binnen de huidge gemeentegrenzen van Seevetal. Het wagenpark bestaat uit een blusvoertuig, een logistiekvoertuig en een dienstbus. De huidige kazerne is in gebruik sinds 1986 en werd tot 1994 gedeeld met het Duitse Rode Kruis die er een ambulance stationeerde. Sinds 1994 wordt het voormalige deel van het Rode Kruis gebruikt als kantoor/omkleedruimte.