Landkreis Ahrweiler (Laatste update: 29-09-2012)

 

Verbandsgemeinde Adenau

 

• Freiwillge Feuerwehr Meuspath

 

Het korps van Meuspath is ondergebracht onderin het dorpshuis en biedt plaats aan het kleine blusvoertuig waar het korps sinds 2011 over beschikt. Dit voertuig is overgenomen van buurkorps Nürburg en verving toen een ouder exemplaar.

 

 

• Freiwillige Feuerwehr Nürburg

 

Het brandweerkorps van Nürburg bestaat uit 20 vrijwilligers en werd opgericht in 1947. De kazerne bevindt zich aan de voet van de Nürburg en is tegen de ‘Graf-Ulrich-Halle’  aangebouwd. De oorspronkelijke kazerne werd in 2010 voorzien van een nieuwe aanbouw met daarin een nieuwe voertuigstalling. Deze aanbouw was nodig vanwege de komst van een nieuw voertuig, die anders niet in de kazerne zou passen. Achter de voertuigen zijn een kleine werkplaats en de uitrukkleding te vinden. Verder beschikt de kazerne over een ruim scholingslokaal met een kleine keuken.

 

Vanwege de uitbreiding van het circuit ‘ de Nürburgring‘ met nieuwe hotels en een groot bedrijventerrein werd de risicoklasse van de gemeente Nürburg flink verhoogt en diende ook de uitrusting van het brandweerkorps hierop aangepast te worden. Het kleine blusvoertuig uit 2001 werd verkocht aan buurkorps Meuspath en werd vervangen door een volwaardig blusvoertuig. Naast het nieuwe blusvoertuig werd ook een tweedehands watertankwagen op Unimog-chassis aangekocht. Het voertuig kwam oorspronkelijk in 1977 in dienst bij de brandweer van Adenau en kwam in 2010 naar Nürburg.