Provincie Liège (Luik) zone Liège IV (laatste update: 19-11-2011)

 

• Kazerne Amel

 

Dit korps bestaat uit 40 vrijwilligers en ligt in het Duitstalige deel van België. Ze hebben de beschikking over een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, een snelle hulpwagen (ex defensie België), een watertankwagen, een hoogwerker en een materiaalwagen.

 

 

• Kazerne Büllingen

 

Dit korps in het Duitstalige deel van België bestaat uit 49 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een halfzware autopomp (ex Nederland), een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, een snelle hulpwagen, een watertankwagen (12.500 l.), een splinternieuwe hoogwerker op Mercedes Axor chassis en een materiaalwagen. Ze rukken op jaarbasis tussen de 150 en 200 keer uit.

 

 

• Kazerne Burg-Reuland

 

Dit korps telt 32 korpsleden en is opgericht in 1913. Het wagenpark bestaat uit een halfzware autopomp, een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, een snelle hulpwagen (voormalige ambulance), een watertankwagen en een bosbrandwagen op Unimog chassis (EX Duitsland type TLF 8 Katastrophenschutz). Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Bütgenbach.

 

 

• Kazerne Eupen

 

Eupen ligt in het Duitstalige deel van België. Het brandweerkorps telt 40 korpsleden die zijn verdeeld over 4 dienstgroepen. Ze hebben de beschikking over een halfzware autopomp, een zware autopomp, een industriële autopomp, een snelle hulpwagen, twee watertankwagens, een hoogwerker, een oude 30-meter autoladder uit 1963 als reserve, een materiaalwagen, een materiaalwagen met kraan, een personeelswagen, een commandowagen, twee bosbrandwagens, een vrachtwagen en een rupsvoertuig ‘Pistenbully’.  Daarnaast is er nog een schuimtankwagen aanwezig met een inhoud van 6.000 l. Deze is in 2003 opgebouwd op het chassis van de voormalige autoladder uit 1984. Op de naastgelegen Rettungswache staan nog een viertal ambulances voor het spoedvervoer ter beschikking. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Raeren en de gemeente Baelen (zone 4).

 

 

• Kazerne Kelmis

 

Dit korps in het Duitstalige deel van België heeft de beschikking over twee halfzware autopompen, een snelle hulpwagen, een watertankwagen, een 30-meter autoladder, drie materiaalwagens, een bosbrandwagen op Unimog chassis (EX Duitsland type TLF 8 Katastrophenschutz). Daarnaast heeft het korps twee ambulances paraat voor de ‘dienst 100’.

 

 

• Kazerne Lontzen

 

Het wagenpark van dit korps in het Duitstalige deel van België.bestaat uit twee halfzware autopompen (waarvan 1 met vierwielaandrijving),  een snelle hulpwagen, twee watertankwagens, een materiaalwagen, een dienstbus, een commandowagen en een ambulance voor de ‘dienst 100’.

 

 

• Kazerne Sankt Vith

 

Sankt Vith ligt in het Duitstalige deel van België. Het korps heeft de beschikking over twee halfzware autopompen, een snelle hulpwagen, twee watertankwagens, een 30-meter autoladder op DAF-chassis (ex-brandweer Rotterdam), een materiaalwagen, een karweiwagen, een commandowagen en een bosbrandwagen. Een ambulance met vierwielaandrijving, een normale ambulance en een ziekenwagen maken het wagenpark compleet. In 2006 is tegenover de kazerne een nieuw deel gebouwd ter uitbreiding. Hierin staan ook de ambulances gestald.