Provincie Liège (Luik) zone Wal (Laatste update: 19-11-2011)

 

• Kazerne Aywaille

 

Het wagenpark van dit korps bestaat uit een lichte autopomp, een halfzware autopomp, een watertankwagen (8.000 l.), een bosbrandweerwagen op Unimog chassis, een snelle hulpwagen en een personeel-/materiaalwagen. Een tweetal ambulances maken het wagenpark compleet. Dit korps is ook veranwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Stoumont, Lierneux en Sprimont (zone 4).

 

 

• Kazerne Malmedy

 

Het brandweerkorps van Malmedy bestaat uit 45 korpsleden die zijn verdeeld over drie blusgroepen. Ze hebben de beschikking over 10 brandweervoertuigen (waaronder een tweetal ambulances). Het korps krijgt op jaarbasis gemiddeld 200 brandweermeldingen en 800 meldingen voor de ambulance te verwerken.

 

Het wagenpark bestaat voor wat betreft blusvoertuigen uit twee halfzware autopompen en een bosbrandweerwagen op Unimog chassis. Ook is er nog een ouder blusvoertuig buiten de sterkte aanwezig die wordt gebruikt voor opleidingsdoeleinden. Daarnaast beschikt het korps over een watertankwagen met een inhoud van 8.000 liter water, een hoogwerker (24 m.), twee snelle hulpwagens en een personeel-/materiaalwagen. Als commandowagen is er een vierwielaangedreven Toyota Landcruiser in gebruik. De beide ambulances maken het wagenpark compleet.

 

 

• Kazerne Stavelot

 

Het korps Stavelot beschikt over een lichte autopomp, een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, twee snelle hulpwagens, twee watertankwagens, een splinternieuwe autoladder (30m.), een Toyota HiLux terreinwagen en een Renault Laguna commandowagen. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Trois-Ponts.

 

 

• Kazerne Waimes

 

De vrijwilligers van dit korps hebben de beschikking over een halfzware autopomp, een halfzware autopomp (ex brandweer Zwolle), een snelle hulpwagen, twee watertankwagens en een Mitsubishi Space Star commandowagen. Het pand waarin de kazerne is gesitueerd wordt gedeeld met de gemeentelijke buitendienst en ligt pal naast het gemeentehuis van Waimes.