Provincie Liège (Luik) zone Hemeco (Laatste update: 19-11-2011)

 

• Kazerne Hamoir

 

Het wagenpark van dit korps bestaat uit een lichte autopomp, een halfzware autopomp, een snelle hulpwagen, een tankwagen en een hoogwerker. Verder zijn er nog een materiaalwagen, een voertuig voor het duikteam, een commandowagen en een bosbrandwagen. Een tweetal ambulances maken het wagenpark compleet. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Anthisnes, Comblain-au-Pont, Ferrières en Ouffet.

 

 

• Kazerne Huy

 

Het wagenpark bestaat uit drie halfzware autopompen, drie snelle hulpwagens, drie watertankwagens, een autoladder, een hoogwerker (32m.) en twee karweiwagens. Verder hebben ze nog twee bosbrandwagens, een voertuig voor vervoer van de boot, een voertuig van het duikteam, twee haakarmvoertuigen (waarvan 1 met kraan), een signalisatievoertuig en een aantal commandowagens en dienstbussen. Ook heeft het korps zes ambulances voor de ‘dienst 100’.

 

Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Amay, Clavier, Héron, Marchin, Modave, Nandrin, Tinlot, Villers-le-Bouillet en Wanze.