Provincie Liège (Luik) zone Liège IV (laatste update: 17-07-2022)

 

• Kazerne Amel

 

Dit korps bestaat uit 40 vrijwilligers en ligt in het Duitstalige deel van België. Ze hebben de beschikking over een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, een watertankwagen, een hoogwerker, een materiaalwagen, een personeelswagen en een signalisatievoertuig.

 

 

• Kazerne Büllingen

 

Dit korps in het Duitstalige deel van België bestaat uit 49 korpsleden. Ze hebben de beschikking over een drie halfzware autopompen waarvan één met vierwielaandrijving, een snelle hulpwagen, een watertankwagen (12.500 l.), een hoogwerker, een materiaalwagen, een terreinwagen en een reddingsboot op trailer. Ze rukken op jaarbasis tussen de 150 en 200 keer uit.

 

 

 

• Kazerne Burg-Reuland

 

Dit korps telt 32 korpsleden en is opgericht in 1913. Het wagenpark bestaat uit twee halfzware autopompen met vierwielaandrijving, een snelle hulpwagen (voormalige ambulance), een watertankwagen, een personeel-materiaalwagen en een commandowagen. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Bütgenbach.

 

 

• Kazerne Eupen

 

Eupen ligt in het Duitstalige deel van België. Het brandweerkorps telt 40 korpsleden die zijn verdeeld over 4 dienstgroepen. Ze hebben de beschikking over een halfzware autopomp, een industriële zware autopomp, een snelle hulpwagen, twee watertankwagens, een autoladder, een materiaalwagen, een personeelswagen, een commandowagen, en een rupsvoertuig ‘Pistenbully’.  Daarnaast is er nog een schuimtankwagen aanwezig met een inhoud van 6.000 l. Deze is in 2003 opgebouwd op het chassis van de voormalige autoladder uit 1984. Op de naastgelegen Rettungswache staan nog een tweetal ambulances voor het spoedvervoer ter beschikking. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Raeren en de gemeente Baelen (zone 4).

 

 

• Kazerne Kelmis

 

Dit korps in het Duitstalige deel van België heeft de beschikking over twee halfzware autopompen, een watertankwagen, een autoladder, een snelle hulpwagen, een materiaalwagen, een signalisatievoertuig, een commandowagen en diverse dienstauto's. Daarnaast heeft het korps twee ambulances paraat voor de ‘dienst 100’.

 

 

• Kazerne Lontzen

 

Het wagenpark van dit korps in het Duitstalige deel van België.bestaat uit twee halfzware autopompen (waarvan 1 met vierwielaandrijving),  een snelle hulpwagen, een hoogwerker, twee watertankwagens, een snelle hulpwagen, een signalisatievoertuig, een dienstbus, een commandowagen en een ambulance voor de ‘dienst 100’.

 

 

• Kazerne Sankt Vith

 

Sankt Vith ligt in het Duitstalige deel van België. Het korps heeft de beschikking over een licht autopomp, twee halfzware autopompen, een snelle hulpwagen, twee watertankwagens, een 30-meter autoladder op DAF-chassis (ex-brandweer Rotterdam), een materiaalwagen, een signalisatievoertuig, twee commandowagens en een bosbrandwagen. Een ambulance met vierwielaandrijving, een normale ambulance en een ziekenwagen maken het wagenpark compleet. In 2006 is tegenover de kazerne een nieuw deel gebouwd ter uitbreiding. Hierin staan ook de ambulances gestald.