Provincie Liège (Luik) zone Warche-Amblève-Lienne (Laatste update: 17-07-2022)

 

• Kazerne Aywaille

 

Het wagenpark van dit korps bestaat uit een halfzware autopomp, een watertankwagen (8.000 l.), een autoladder, een bosbrandweerwagen op Unimog chassis, een snelle hulpwagen en een personeel-/materiaalwagen, een signalisatiewagen en twee commandowagens. Een tweetal ambulances maken het wagenpark compleet. Dit korps is ook veranwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Stoumont en Sprimont (zone 4).

 

 

• Kazerne Lierneux

 

Het wagenpark van dit korps bestaat uit een halfzware autopomp, een watertankwagen (8.000 l.) en een snelle hulpwagen.

 

 

• Kazerne Malmedy

 

Het brandweerkorps van Malmedy bestaat uit 45 korpsleden die zijn verdeeld over drie blusgroepen. Ze hebben de beschikking over 10 brandweervoertuigen (waaronder een tweetal ambulances). Het korps krijgt op jaarbasis gemiddeld 200 brandweermeldingen en 800 meldingen voor de ambulance te verwerken.

 

Het wagenpark bestaat voor wat betreft blusvoertuigen uit een halfzware autopomp, bosbrandwatertankwagen en een bosbrandweerwagen op Unimog chassis. Ook is er nog een ouder blusvoertuig buiten de sterkte aanwezig die wordt gebruikt voor opleidingsdoeleinden. Daarnaast beschikt het korps over een autoladder, twee snelle hulpwagens en een personeel-/materiaalwagen. Als commandowagen is er een vierwielaangedreven Toyota Landcruiser in gebruik. Een ambulance maken het wagenpark compleet.

 

 

• Kazerne Stavelot

 

Het korps Stavelot beschikt over een snelle lichte autopomp, een halfzware autopomp met vierwielaandrijving, twee hulpwagen, twee watertankwagens, een autoladder (30m.), een Toyota HiLux terreinwagen en een Renault Laguna commandowagen. Daarnaast beschikt het korps nog over twee quads, een motorspuit aanhanger, een reddingsboot op trailer en een ambulance. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeente Trois-Ponts.

 

 

• Kazerne Waimes

 

De vrijwilligers van dit korps hebben de beschikking over een halfzware autopomp, twee snelle hulpwagens, twee watertankwagens en een Mitsubishi Space Star commandowagen. Het pand waarin de kazerne is gesitueerd wordt gedeeld met de gemeentelijke buitendienst en ligt pal naast het gemeentehuis van Waimes.