Provincie Liège (Luik) zone Hemeco (Laatste update: 17-07-2022)

 

• Kazerne Hamoir

 

Het wagenpark van dit korps bestaat uit twee halfzware autopompen, twee watertankwagens, een autoladder en een snelle hulpwagen. Verder zijn er nog twee materiaalwagens, een commandowagen en een bosbrandtankwagen, een reddingsboot op trailer en een ambulance. Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Anthisnes, Comblain-au-Pont, Ferrières en Ouffet.

 

 

• Kazerne Huy

 

Het wagenpark bestaat uit een compacte lichte autopomp, twee halfzware autopompen, vier snelle hulpwagens, vier watertankwagens, een autoladder, een hoogwerker (32m.) en drie karweiwagens. Verder hebben ze nog twee bosbrandwagens, een voertuig voor vervoer van de boot, een voertuig van het duikteam, drie haakarmvoertuigen (waarvan 2 met kraan), een signalisatievoertuig en een aantal commandowagens en dienstbussen. Ook heeft het korps vier ambulances voor de ‘dienst 100’.

 

Dit korps is ook verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Amay, Clavier, Héron, Marchin, Modave, Nandrin, Tinlot, Villers-le-Bouillet en Wanze.