Landkreis Cochem-Zell (Laatste update: 29-09-2012)

 

Verbandsgemeinde Cochem

 

• Freiwillige Feuerwehr Brutig-Frankel

 

Het korps van deze gemeente beschikt over een blusvoertuig, een dienstbus en twee kleine blusvoertuigen met draagbare pomp. Het vrijwillige korps heeft een sterkte van 32 personen en rukt op jaarbasis zo’n 10-15 keer uit.

 

 

• Freiwillige Feuerwehr Cochem-Stadt

 

Het brandweerkorps van Cochem bestaat uit 34 vrijwillige korpsleden. Ze hebben de beschikking over een tweetal blusvoertuigen, een autoladder, twee watertankwagens, een materiaalwagen en een commandowagen. Zowel één van de blusvoertuigen als de materiaalwagen zijn zo ontworpen dat ze ook op rails kunnen rijden. Hierdoor zijn ze ook inzetbaar in de Kaiser-Wilhelm-tunnel. Deze spoortunnel tussen Ediger-Eller en Cochem is 4205 m. lang en was tot 1985 de langstel tunnel van Duitsland.

 

 

Verbandsgemeinde Zell (Mosel)

 

• Freiwillige Feuerwehr Pünderich

 

Het brandweerkorps van deze gemeente werd opgericht in 1934 als opvolger van de plichtbrandweer die tot dat moment in dePünderich actief was. Pas in 1979 kon het korps voor het eerst over een echt voertuig beschikken; een klein blusvoertuig met een draagbare pomp. De huidige kazerne in de Bahnhofstraße is in gebruik sinds 2001. Het korps beschikt nog steeds maar over één voertuig, namelijk de opvolger van het 1e voertuig uit 1979. In 2009 werd de oude Ford Transit vervangen door een nieuwe Transit. Daarnaast staan er in de kazerne nog een reddingsboot op trailer en een slangenaanhanger.